vinoth ragunathan cvq wd bpye unsplash

Let it go en let it flow!

Je hoort vast wel eens ‘je moet het loslaten’. Maar wat is loslaten? En vooral hoe doe je dat?

Eigenlijk is loslaten accepteren van wat er is. Dus als je verdrietig bent, maar je onderdrukt je tranen, laat je het op dat moment dus niet los. Accepteer dat je verdrietig bent, verzet je niet en laat je tranen lopen. Anders komt het op een ander moment ongetwijfeld weer een keer bij je aankloppen. Je gaat met loslaten eigenlijk dus ergens doorheen, je staat iets toe, je accepteert wat er is. Werkt dus ook met de slappe lach!

Het woord loslaten klinkt een beetje alsof je iets van jezelf afgooit, iets afstoten bijna, maar dat is het niet. Loslaten is accepteren en vrede hebben van wat er zich op dat moment aandient. Zie jezelf bijvoorbeeld als een herberg; er komt iemand langs die jij ontzettend leuk vindt, dan doe je de deur open, want dat betekent warmte, gezelligheid en positieve energie. Komt er iemand langs die jij minder leuk vindt, dan zul jij dat niet zo leuk vinden, en zou je de deur voor diegene dicht willen trekken. Hoe harder jij de deur dicht zal doen, zo zal de ander aan de deur blijven trekken totdat hij naar binnen mag. De ander is bijvoorbeeld, pijn, verdriet of een trauma. Leuk of niet, zij zijn ook een onderdeel van jou en hebben jouw liefde nodig. Ze zullen pas rust vinden en je dus met rust laten als ze eenmaal binnen zijn.

 ‘No right, no wrong, no rules for me. I’m free’ – Disney’s Frozen

BLOGS

jr korpa esly tnboi unsplash

Goeroe-mix

In de wereld van spiritualiteit zijn er heel wat, goeroes, leraren, schrijvers van boeken, coaches, kortom voorbeelden van leiders met

LEES DEZE BLOG

TESTIMONIALS

Scroll naar top