aleksandr ledogorov g jjy yv da unsplash

5 tips voor het maken van de juiste keuze

Kiezen! Pff waarom is dat zo moeilijk! Alleen al het lekkerste gerecht op een menukaart uitzoeken is een opgave. Het kiezen voor die lekkere zeebaars, betekent dat je niet kiest voor die overheerlijke huisgemaakte lasagne. Kiezen voor het één, sluit het andere uit. En zo gaat dat met alle keuzen die je maakt, kiezen voor het ene zorgt ervoor dat je op dit moment dus niet voor het andere kiest. En hoe weet je dan dat het de juiste keuze is die je maakt? Arghh!

Kiezen zorgt dus vaak voor stress! Hoewel kiezen ook iets heel leuks is, want kiezen voor een gerecht, opleiding, vakantie of ervaring zorgt namelijk ook voor een nieuw avontuur. Toch willen wij zeker weten dat dit de ‘beste’ keuze is. De keuze die het beste bij jou past.

Keuzes maken probeer je vaak vanuit ratio te doen om zeker te weten dat je de juiste keuze hebt gemaakt. Bij grote keuzen maken mensen vaak lijstjes met de voordelen en de nadelen. We bespreken deze keuzen maar al te graag met anderen en zijn blij met de mening van de anderen. Maar hoe weten we zeker dat we de juiste keuze maken?

  1. Oké, het klinkt misschien afgezaagd. Maar geen enkele keuze die je maakt is de verkeerde keuze. Elke keus zorgt voor een avontuur! Een keuze voor een opleiding die toch niet bij je past betekent niet dat dit de verkeerde keuze was. Zie het als een ontdekkingstocht die je de ervaringen laat beleven die je wijzer maken in het leven.
  2. Volg je gevoel; stel je voor dat je al een keuze hebt gemaakt voor het één. Hoe zou dit dan voelen? En stel je voor hoe het zou voelen als je kiest voor het ander. Wat zijn de verschillen die je in je gevoel tegen komt? En welke keuze voelt beter?
  3. Gooi je vooroordelen en verwachtingen overboord. Als je van te voren al gaat invullen ‘het zal wel zo zijn’ of ‘waarschijnlijk vind ik dat niets’ dan maak je niet een neutraal afgewogen keuze. Die toch wel eens goed kan uitpakken.
  4. Denk niet te lang na. Je onbewuste heeft al lang al gevoeld welke richting deze op wil. Dus vertrouw op je eerste heldere ingeving over je keuze.
  5. Kies altijd voor het gene wat je het meest blij maakt.

Ik ben benieuwd voor welke keuzes jij staat! En hoe het voor jou is om een keuze te maken. Laat het me weten!

BLOGS

jr korpa esly tnboi unsplash

Goeroe-mix

In de wereld van spiritualiteit zijn er heel wat, goeroes, leraren, schrijvers van boeken, coaches, kortom voorbeelden van leiders met

LEES DEZE BLOG

TESTIMONIALS

Scroll naar top